מצפה עדי

מצפה עדי הוקם על שמו של עדי אביטן במטרה להנציחו, ביוזמת המשפחה ובתרומתם של נאוה וג'פרי ביידה – ארה"ב, עיריית טבריה, קרן קיימת לישראל, הסוכנות היהודית לישראל והפדרציה היהודית של שיקגו. המצפה הוקם על כביש מצפור בכניסה לעיר טבריה. הוא ממוקם בנקודת תצפית מרהיבה המשקיפה על ביתו של עדי, הכינרת, הר דוב והר החרמון.

ביום השנה השלישי לחטיפת החיילים נחנך המצפה במעמד משפחות החיילים, שר הביטחון, הרמטכ"ל, ראש עיריית טבריה ואנשים רבים, אשר ליוו את המשפחות לאורך התקופה.

במצפה ישנן שלוש אבנים גדולות, אשר נלקחו מאזור מגוריהם של עדי, בני ועומר: אבן בזלת מאזור הכינרת והגליל – ביתו של עדי, אבן גיר ממישור החוף – ביתו של בני, ואבן גרניט מהגליל – ביתו של עומר.

מצפה עדי
מבט על מצפה עדי מלמעלה
מצפה עדי
מבט על מצפה עדי מהצד

האתר המצוי בכניסה לעיר טבריה, מהווה מוקד עלייה לרגל לקבוצות של מטיילים. זהו אתר תיירותי חינוכי, שהוקם כחלק מהפעילויות השונות להנצחת עדי וחבריו. כמו כן, הוא סמל למאבק העיקש שניהלו המשפחות להשבת הבנים ארצה.

נקודת התצפית מאפשרת למבקרים להבין את הטופוגרפיה של האזור ואת מהות איתני הטבע הפועלים בו. זהו נוף שנקשר במציאות הטראגית של נפילת וחטיפת שלושת החיילים לאחר הקרב.

המצפה, המהווה נקודת תצפית חשובה וחינוכית, מספר את סיפור החטיפה והמאבק להחזרת הבנים הביתה משבי החיזבאללה.

 

 

 

טקס חנוכת מצפה עדי

בתאריך ה- 7.10.2003, ביום השנה השלישי לחטיפת החיילים, נערך טקס חנוכת מצפה עדי על שם עדי אביטן בכניסה לעיר טבריה.
המצפה מספר את סיפורם של שלושת החיילים החטופים, והוא סמל למאבק העיקש של המשפחות להחזרת הבנים הביתה משבי האויב.

בטקס השתתפו משפחות החיילים, שר הביטחון דאז, שאול מופז, ראש המטה הכללי, רב אלוף משה (בוגי) יעלון, ראש אכ"א לשעבר, האלוף גיל רגב, ראש אגף התקשוב, האלוף אודי שני, ראש עיריית טבריה דאז, בני קרייתי, פרופסור יעקב נאמן, קצינים, חיילים, אזרחי העיר, חברים ובני משפחה.

כמו כן, בטקס נאם יעקב אביטן, אביו של עדי, וכן שר הביטחון וראש המטה הכללי של צה"ל. במהלך הטקס הוסר הלוט מעל המצפה, אשר פונה אל עבר הכנרת, החרמון ורמת הגולן.

מצפה עדי בכניסה לטבריה

לחצו על הסמן במפה על מנת לצפות במפת ההגעה למצפה עדי